5 hiba, amit ne kövess el az esküvőd szervezésekor

5 hiba, amit ne kövess el az esküvőd szervezésekor

Nem arra gondolunk, hogy az esküvőd egy baromi nehéz, buktatókkal tarkított akadálypálya, de vannak benne nehézségek, és ezt el kell fogadni. Érdemes előre gondolkodni, és kiszűrni a legnagyobb hibákat.

  1. Előbb álmodsz, aztán számolsz.

Sajnos az anyagiak tekintetében mindenki szeretné a lehető legtávolabb helyezni magát, és elszeparálnia az esküvőjétől. De szembe kell nézni vele, és egy nagyszabású dekoráció vagy egy pazar terem bérlése előtt mindenképpen meg kell határoznunk az anyagi keretet. Ha túl lazán számolunk, könnyen kifuthatunk a büdzséből, és majd olyan téren kell kompromisszumot kötnünk, ahol nem akarunk. Ugye te sem éred be az olcsóbb menyasszonyi ruhával, vagy egy semmit mondó dekorációval?

  1. Amint kiejted a szádon, hogy esküvő, az árak az egekbe szöknek.

Ennek egész egyszerű magyarázata van, hiszen az emberek bőkezűbbek, ha az esküvőjükről van szó. Viszont ha belegondolunk, a szolgáltató szempontjából az eredmény ugyanaz, ha a munkáját lelkiismeretesen végzi, legyen szó egy ünnepi vacsoráról, vagy esküvőről. De sajnos nincs mit tenni, ez már csak így marad. Kis csellel el tudod érni, hogy korrekt árat kapjál a szolgáltatóktól: Ne ejtsd ki a szádon a bűvös szót, hogy esküvő. És amit ezáltal megspórolsz, nyugodtan belerakhatod a dekorációnak szánt összegbe!

 

Hamarosan jövünk a folytatással!

 

 

 

Erika Sasvári