Ültetésrend

Ültetésrend

 

Az ülésrend első körben gyakorlati problémának tűnik és ha tényleg mindenki szeret mindenkit még akkor is okozhat fejtörést, hiszen a terem elrendezése, az asztalok száma, a tálalás és a dekoráció mind-mind függ attól hogy hogyan és hányan ültök.

De ez valljuk be, a legideálisabb eset.

Nem kell rögtön a Rómeó és Júliára gondolni, de a legjobb családokban is előfordulnak viszályok, és van hogy egy esküvő sem tud ezeknek véget vetni, hiszen ez nem egy lányregény vége hanem a valóság.

Van hogy a kedves egybegyűlteknek a szerelem mindent legyőz nem jelent semmit, meg hát- “nem is az ő szerelmük szóval tökmindegy”- alapon nem tudják félretenni problémáikat még addig se amíg kihűl a rántott hús.

Te pedig ahelyett hogy a hónapok óta várt, gondosan összeállított gasztronómiai csodákból álló menübe feletkezhetnél, -amiről a futópadon izzadva hetekig álmodoztál,-  játszhatod a tanár nénit, hogy szétültesd a veszekedő rokonokat.

Elég bosszantó lehet. Jobb hát elébe menni a problémának és gondosan megtervezni az ülésrendet.Következzen most egy stratégiai játék, ahol a tábla a terem, a karakterek a vendégek a tét pedig az esküvőd békéje.

 

 

A leggyakoribb probléma vagy inkább érzelmileg a legsúlyosabb ha valamelyik, ne adj isten mindkét oldalon elvált szülők vannak.

Ennek a legenyhébb változata, ha mindenki boldogságban, de legalábbis békességben van egymással, mindenkinek van új és vállalható párja, mert akárhogy számolom ez összesen 8 darab szülő és ha ehhez még hozzávesszük a tanúkat is, a főasztal a fotókon kísértetiesen fog hasonlítani da Vinci Utolsó vacsorájához.

Aztán ott vannak a nehezítő körülmények, ha még vannak vitás helyzetek, vagy valamelyik szülő egyedül érkezik.

 

Még a fent említett békés  képnél is felmerülhet, hogy milyen sorrendben üljenek a szülők és partnereik. Hát még ha ez a béke annyira nem is áll biztos lábakon….

 

Mit lehet tenni ha  úgy érzitek a felmenők között a vita borítékolható?

Megpróbálhatjátok kisakkozni, hogy testvérekkel vagy tanúkkal szeparáljátok el a főasztalnál a problémás feleket.

De ahogy egy elszánt királynő simán letarolhatja a védvonalat a sakktáblán, ugyanúgy a vacsora közepén is kialakulhat egy patthelyzet, ami könnyen tönkre teheti a hangulatot.

Érdemes  elejét venni a dolgoknak és inkább külön asztalhoz ültetni őket.

Ha valamelyikőtök szülei együtt vannak vagy legalábbis békében élnek egymással, velük is egyeztetni kell a helyzet miatt és őket is másik asztalhoz ültetni, hogy semmi sértődés ne legyen.

A főasztalnál pedig elég ha ketten ültök vagy esetleg négyen a tanúkkal.

A két fős főasztal lehet a legjobb megoldás, gyakorlati és érzelmi problémák megoldására is mert, akár a hely szűkös, akár az érzelmek viharosak, abba senki nem köthet bele, hogy ez a ti új életetek  kezdete, így csak ketten szeretnétek ott ülni és látni mindenkit, aki csak eljött ünnepelni a szerelmeteket.

 

 

 

Vissza az oldalra>>>

 

 

 

Erika Sasvári