A tavasz típusú menyasszony -a stílustanácsadó szemével 2.

A tavasz típusú menyasszony -a stílustanácsadó szemével 2.

Ezen a héten folytatjuk interjúnkat Szakter Éva, stílustanácsadóval,

ezúttal abba kaphatunk betekintést, hogy tavasz típusú menyasszonyként  mire kell figyelnünk

a ruha, haj, smink és úgy általában az egész megjelenésünkkel kapcsolatban.

 

 

Térjünk vissza a színelemzésre! Miben nyújt ez segítséget azon túl, hogy a fehérek és a pirosak közül már megismerte a menyasszony a saját árnyalatát?

Miután megtörtént a színdinamikai arcelemzés és minden színtartományból  (fehér, piros, kék, zöld, sárga, lila, barna, szürke) megállapítottuk a legelőnyösebb tónusokat, minden egyes ember besorolható a 4 fő típusba, illetve ezen belül a 12 különböző altípus egyikébe.

Ennek alapja az a természet által alkotott harmónia, mint az arcbőrünk, a hajszínünk és a szemszínünk összessége. Az elnevezések a négy évszakra utalnak, ezért megkülönböztetjük a TAVASZ, NYÁR ,ŐSZ és TÉL típusokat.Ezek meghatározása lesz a kiindulópont. Természetesen mindez a hétköznapi öltözködés során is hosszú távú segítséget nyújt. De most kifejezetten az esküvő témakört járjuk körül.

 

                 

     Jól érzem, hogy ez egy jól átlátható rendszer?

Igen, mert a típusokhoz egyértelműen tartozik fém-ékszer szín (arany vagy ezüst), smink-, hajszínek és a jellemző öltözködési stílus is.

Ezek szerint a menyasszonyi ruha stílusát is befolyásolja a színtípus?

Igen ez így van. Nézzük!

TAVASZ színtípus a meséből életre kelt tündér. Megjelenése légies, az örök fiatalság és a tavaszi virágzás jelképe.

 

 

Arcbőre világos és lágy megjelenésű, időnként szeplőkkel tarkított és az elefántcsonttól a barackos árnyalatig sokféle lehet, természetes pírral. Szemszínük változatos, de élénk és jól körülírható. Hajukban jellemzően aranyló pigmenteket látunk, ami a világos szőkétől a vöröses barnákig széles sávon mozog, altípustól függően.

 

 

Leginkább a romantikus stílusú csipke-, vagy tüll- vagy fodros ruha lesz a jó választás. Egy anyagában selyemfényű darabot díszíthetik masnik, rávarrt virágok, de a gazdag gyöngyhímzés is illik hozzá. Tónusában mindenképpen aranyló, krémes legyen, hiszen ez fogja majd deríteni arcát és kiemelni tündéri ragyogását.

 

 

Milyen ékszert javasolsz a tavasz típusnak?

A fémszínek közül a fényes arany illeszkedik ide. Ugyanakkor a romantikáról leginkább a gyöngyből készült kiegészítők jutnak eszünkbe.

 

 

Milyen sminket javasolsz?

Legelőnyösebbek a lágy, meleg, selymes tónusok, türkiz, barack, pezsgő, finom arany, korall, üde árnyalatok. Kerülni kell a füstös szemhéj-árnyékolást és a harsány színeket, mert ezek megsemmisítik a tündér-jelenséget. Érdemes két különböző próbasminket készíttetni azért, hogy a véglegessel majd tökéletesen elégedettek legyünk. Figyelembe kell venni az arc formáját és a szemek távolságát is. De ezt célszerű profi sminkesre bízni.

 

 

Mi a helyzet a frizurával?

Javaslatom szerint válasszon a tavasz színtípusú menyasszony valamilyen könnyed frizurát, laza hullámok, fonással díszített vagy akár egy romantikus stílusú kontyot. Kerülhet a hajba gyöngyös csat, ízléses virágdísz és a hosszú fátyol is tökéletesen kiegészíti majd a ruhát.

 

 

Végül, de nem utolsó sorban a csokor is főszereplő. Milyen szempont szerint célszerű választani?

A csokor mérete és alakja függ a menyasszony testalkatától, hiszen fő szempont hogy az arányokat meg kell tartani. Mondok egy példát: alacsony és törékeny ara ne akarjon nagyméretű csokrot, mert akkor mellette el fog törpülni. Ennek az ellentéte, amikor egy telt lány apró-pici gömb költeményt tart a kezében, ilyen esetben az ő testarányai fel fognak nagyítódni.

A virágok színének kiválasztása a már jól megismert meleg bársonyos romantika felé haladjon.

 

 

A koszorúslányok ruhája esetén mit érdemes szem előtt tartani? Erre külön kell figyelni, vagy rábízhatjuk a választást a lányokra?

Ahhoz, hogy a kedvező összképet megkaphassuk, a színkészletnek mindenképpen harmonizálnia kell a friss tavaszi, meleg árnyalatokkal. Így aztán színe lehet barack, korall, türkiz, a menyasszony döntésétől függően. De még számos olyan árnyalat létezik, amely a tavasz felé orientálódik.

 

 

Végezetül néhány inspirációs fotót is közreadunk a témában:

/Képek forrása: Pinterest/

Az interjú első részét a linkre kattintva olvashatjátok:

>>>Gyűrűtől az oltárig- a stílustanácsadó szemével 1.<<<

 

 

Erika Sasvári